Ponents

Ricard Belis

Ricard Belis i Garcia (Barcelona, 1964). Periodista i escriptor català, realitzador de nombrosos documentals.

Des de 1987 és realitzador de televisió. Entre 1991 i 2008 va treballar al programa 30 minuts de Televisió de Catalunya, on va realitzar reportatges com “Solidaris fora de la llei”, “Els nens dels camions” (premi Unicef 2002), “Murs”, “Les fosses del silenci” (Premi a la millor direcció al Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona), “El comboi dels 927”, “El fotògraf de l’èxode” (premi Mans Unides 2007) o “Ramon Perera, l’home dels refugis” (medalla de bronze al New York Festival i primer premi del festival Memorimage). També ha treballat amb Dolors Genovés amb qui ha realitzat els documentals “Operació Nikolai” (1992) i “Cambó” (1996).

L’any 2002 va realitzar, juntament amb la periodista Montse Armengou, el reportatge “Els Nens perduts del franquisme”, pel qual foren guardonats amb el Premi Nacional de Periodisme concedit aquell any per la Generalitat de Catalunya per la seva aportació rellevant al periodisme d’investigació històrica que representa un progrés en aquest gènere periodístic en la televisió. També han estat guardonats amb els premis Liberpress 2004 i Dignitat 2008 pel conjunt de la seva tasca de recuperació de la Memòria Històrica.

Des de l’any 2008 treballa al departament de documentals de Televisió de Catalunya on ha col·laborat en la posada en marxa del nou programa de documentals Sense Ficció. En aquest programa ha estrenat Torneu-me el fill! (2011), Avi, et trauré d’aquí (2014), Els internats de la por (2015).

Ricard Belis

Foto: Jordi Farrés

One thought on “Ricard Belis

  1. Retroenllaç: Del NODO al digital: la memòria que no podem perdre, amb Carles Bosch i Ricard Belis (19/05/2015) | el primer glop de cervesa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s