qui som

Som un grup de companys de professió (Fidel Bellmunt, Ferran Burguillos, Maite Comalat i Eulàlia Espinàs) que fa uns anys vam compartir responsabilitats al capdavant de la Junta del Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya.

De les inèrcies de debat i treball generades, com també de les complicitats i amistats teixides durant aquell període, ens hem seguit reunint ja sense les responsabilitats col·lectives, xerrant de tot i de res, però quasi sempre, ni que fos una estona, del món professional que ens uneix. Ah, i sempre amb una acompanyant ineludible: una cervesa!

Amb el temps se’ns va ocórrer que podia ser estimulant i interessant ampliar les veus i mirades sobre l’àmbit de de la informació i la documentació (biblioteques, arxius, centres de documentació, internet i societat, etc.), i ens hem proposat donar una mica de cos i estructura als temes que comentàvem, però intentant no perdre la informalitat i l’espontaneïtat.

Els objectes, les imatges i les olors més diverses ens evoquen temps passats i experiències que es mantenen en la nostra memòria. Petits plaers i sensacions que tots hem reviscut de la mà d’en Philippe Delerm i els seus relats breus, publicats el 1997. A les nostres tertúlies informals sempre hi havia, a més del plaer de trobar-nos i compartir, el plaer d’ El primer glop de cervesa.

Així doncs, vagi el nom d’aquesta tertúlia com a petit i discret homenatge als escriptors que saben fer-nos reviure de nou, amb les seves lectures, allò que ja hem viscut.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s