Tertúlies

Del NODO al digital: la memòria que no podem perdre, amb Carles Bosch i Ricard Belis (19/05/2015)

Vivim temps d’imatge i so. Les representacions audiovisuals tenen cada cop més importància en la cultura contemporània i en la formació del nostre coneixement sobre el món que vivim, si no són hegemòniques ja. Condicionen la nostra imaginació, formen part de la nostra realitat quotidiana, configurant la nostra memòria personal i les emprem per a la representació dels fets històrics, del nostre passat íntim o col·lectiu.

El trepidant desenvolupament tecnològic ha fet que els suports i formats dels materials audiovisuals vagin canviant acceleradament, i el món digital és el nou paradigma que tot ho sembla poder. La creació de continguts audiovisuals, també de la mà dels canvis tecnològics, ha explotat de manera total. Les capacitats de producció i distribució s’han estès universalment.

La UNESCO, conscient d’aquest patrimoni, va establir el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual  com a mecanisme per conscienciar sobre la necessitat de prendre mesures urgents i reconèixer la importància dels documents audiovisuals como a part integrant de la identitat personal i col·lectiva.

Estem preparats per garantir la conservació i accés futur a aquests materials?

Quins reptes se’ns presenten i què s’està fent?

Quins condicionants legals tenim?

Les institucions tanquen, pleguen, es transformen i d’unes mans a unes altres: realment garantim la conservació de la seva memòria audiovisual?

De tot això en volem parlar amb dos periodistes avesats a la creació de continguts audiovisuals i a l’explotació dels fons audiovisuals d’arxiu, en Ricard Belis i en Carles Bosch.

Sol·licitar la inscripció

Si esteu a twitter, facebook, etc., podeu emprar el hashtag #bibglopaudiovisual

Anuncis

2 thoughts on “Del NODO al digital: la memòria que no podem perdre, amb Carles Bosch i Ricard Belis (19/05/2015)

  1. Felicitats per la tertúlia. No era ben bé el que esperava, i potser precisament per això encara em va agradar més. Va ser interessantíssim, il·lustratiu i engrescador. Moltes gràcies!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s