Ponents

Norberto Chaves

Norberto Chaves (Buenos Aires, 1942), assessor en identitat corporativa,

norbertoviu a Barcelona des de 1977 i és soci de I+C Consultores (Barcelona-Buenos Aires), experts en imatge corporativa i assessors d’empreses i institucions en la definició d’estratègies i programes d’identitat i comunicació. Va ser professor de Teoria del disseny, semiologia i teoria de la comunicació a la Facultat d’Arquitectura i Urbanisme a la Universitat de Buenos Aires i professor a l’Escola Eina entre 1977 i 1984. Ha estat, a més, professor convidat de diverses universitats i escoles de disseny a Espanya i llatinoamèrica.

És autor de diversos llibres: «La Imagen Corporativa» (Gustavo Gili, Barcelona), «El oficio de diseñar» (Gustavo Gili, Barcelona, 2001) i «El diseño invisible» (Paidós, Buenos Aires, 2005) i coautor del «Llibre Blanc del Disseny Gràfic a Catalunya» (Generalitat de Catalunya, Barcelona), «La Gestión del Diseño» (IMPI, Madrid), «Diseño y Comunicación» (Paidos, Buenos Aires, 1997)  i «La Marca Corporativa» (Paidos, Buenos Aires, 2003). En aquests llibres s’apropa al disseny des de perspectives diverses però sense perdre un punt de vista social i cultural que ens interessa especialment.

És creador de FOROALFA (http://foroalfa.org/) amb Luciano Cassisi i Raúl Belluccia, un blog dedicat a la reflexió i el debat al voltant del disseny i on Norberto participa activament. El juliol d’aquest mateix any, va cedir el seu arxiu al Museu del Disseny que l’incorporarà al seu Centre de documentació.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s