Ponents

Genís Roca

Genís Roca

Genís Roca

Genís Roca Verard (Girona 1966) és el convidat de la propera tertúlia.
Arqueòleg especialitzat en Paleolític Inferior, llicenciat en Història per Universitat Autònoma de Barcelona i MBA per ESADE.

És soci director de RocaSalvatella, empresa de consultoria estratègica que acompanya les empreses en la seva transformació digital i abans havia estat director general de Infonomia i gerent de les iniciatives a Internet de la Universitat Oberta de Catalunya.

El podem llegir i sentir en diferents mitjans de comunicació parlant de temes diversos però ens interessa especialment la seva visió sobre el paper dels bibliotecaris gestionant informació, seleccionant aquella, essencial i precisa, que respon a les preguntes dels usuaris, dels ciutadans, dels directius de la seva empresa… Ell afirma a una entrevista “Me interesa el profesional, y ahora no hablo solo de bibliotecarios, que conoce las preguntas, y busca la información necesaria para responderlas.” Podeu llegir tota l’entrevista a: http://www.jotdown.es/2014/02/genis-roca-en-internet-hemos-vivido-nuestro-mayo-del-68-pero-ya-esta-apagandose/.

El mes passat RocaSalvatella va presentar un treball al voltant de les competències que qualsevol professional ha de tenir i que es pot llegir a: Josep Salvatella; Carlos Magro; Maribel Álvarez; Olga Herrero; Angels Paredes; Gerard Vélez. 8 competencias digitales para el éxito professional.
http://www.rocasalvatella.com/es/8-competencias-digitales-para-el-exito-profesional
(Abril 2014).

D’ell mateix afirma “Un arqueòleg no és especialista a fer ganivets amb sílex, sinó a entendre, a partir dels indicis, canvis en les dinàmiques dels grups humans. És exactament el que faig a internet avui dia: no em preocupa com es configura un blog, sinó que m’interessa saber, amb tots aquests recursos, quins canvis hi ha en les dinàmiques dels grups humans.” (Entrevista amb Genís Roca. «Facebook és la discoteca d’internet». UOC. http://www.uoc.edu/portal/ca/sala-de-premsa/actualitat/entrevistes/2011/genis_roca.html).

Manté la seva pàgina personal http://www.genisroca.cat on publica periòdicament sobre societat digital, Internet, competències professionals i molts altres temes, diversos i interessants. El podeu seguir a través del seu compte a twitter @genisroca.

.

One thought on “Genís Roca

  1. Retroenllaç: Retorn al futur de la informació: quins professionals calen per assolir els propers reptes informacionals? (27/05/2014), amb Genís Roca | el primer glop de cervesa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s