Tertúlies

La intimitat a la societat núvol, amb Gemma Galdon (20/10/2015)

Després de la llarga pausa estival, les tertúlies bibliocerveseres tornen a la càrrega amb energies renovades! El proper dimarts 20 d’octubre a les 20’30h, us proposem un nou tema per discutir:

Consultar el compte bancari, demanar hora al metge, comprar entrades al teatre, saludar als amics en temps real a l’altra banda del món, compartir fotografies o vídeos amb els amics d’una xarxa social, fer la compra del supermercat a les dotze de la nit, llegir poemes en pantalles lluminoses tot caminant vora el riu, escriure i fer arribar cartes d’amor amb el correu electrònic, visionar la pel·lícula que ens ve de gust al sofà en el moment que volem, córrer geolocalitzats tot comptant i enregistrant cada passa i batec que fem, pagar impostos amb uns quants clics de ratolí. Jugar, treballar, relacionar-se, estudiar, difondre, divertir-se, … La societat de la informació ens ha portat a viure de maneres molt diferents, obrint un món de possibilitats impensables no fa tant de temps.

 

Aquesta revolució sorgida de l’avenç tecnològic, ha comportat canvis en múltiples aspectes de l’activitat humana. En la propera tertúlia proposem parar atenció a com està mutant el concepte de privacitat i d’intimitat en aquest marc híper-connectat, on les fronteres entre allò privat i allò públic s’estan, com a mínim, resituant.

Quins reptes per a la privacitat implica aquest nou paradigma? En som conscients? Quines mesures es poden prendre a nivell col·lectiu per ajudar a gestionar-ho? Com podem donar eines a la ciutadania perquè en prengui consciència i pugui gestionar la seva privacitat a les xarxes de manera eficient, poden ajudar les biblioteques o centres informacionals?

Per iniciar la reflexió, hem convidat a la Gemma Galdon, analista de polítiques públiques especialitzada en la vigilància, l’impacte social, legal i ètic de la tecnologia, les ciutats intel·ligents, la privacitat, les polítiques de seguretat, la resiliència i l’actuació policial.

Podeu ampliar informació relacionada amb el tema, amb l’article de la nostra convidada, ¿Qué hacen con nuestros datos en internet? http://tecnologia.elpais.com/tecnologia/2015/06/12/actualidad/1434103095_932305.html , o amb la crònica i el vídeo de la conferència d’Evgeny Morozov a l’Ateneu Barcelonès el setembre de 2014, “El control de les dades, més internet, més democràcia?”: http://www.ateneubcn.org/agenda/control-les-dades-mes-internet-mes-democracia

Per participar-hi cal inscriure’s, les places són limitades i s’assignaran per ordre d’inscripció al següent formulari (quan ho hagueu fet, us comunicarem els detalls de la trobada amb la confirmació de plaça):

Sol·licitar la inscripció

Si esteu a twitter, facebook, etc., podeu emprar el hashtag #bibglopIntimitat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s