Tertúlies

Equipaments, monuments, instruments: la història interminable de la Biblioteca Central de Barcelona, amb Eduard Miralles (10/3/2015)

A la propera tertúlia del “Primer glop de cervesa” us convidem a reflexionar i debatre junts sobre la Biblioteca Central de Barcelona. El projecte, iniciat fa molts anys, ha viscut diversos escenaris, diverses ubicacions, diversos projectes funcionals… i encara no ha vist la llum.

Per una banda, ens hem proposat reflexionar sobre els equipaments centrals de ciutat, què els caracteritza, quin servei i necessitats ciutadanes cobreixen, quina fou la seva gènesi i cap a on apunten en la societat actual.

D’altra banda, volem transportar-ho al context concret de la encara inexistent Biblioteca Central de Barcelona.

La ciutat de Barcelona és pràcticament l’única ciutat de l’estat espanyol que no té una biblioteca pública central urbana. Quan sorgeix la possibilitat de tirar endavant el projecte, tothom entén que és una manera de regularitzar una situació de mancança. Però els esculls són molts i amb els anys no van a menys. I a diferència d’altres equipaments centrals de ciutat, com poden ser l’Auditori o el Teatre Nacional, la biblioteca no veu la llum, no té ni primera pedra, ni data d’inauguració.

Arribats a aquesta punt, en ple segle XXI, els professionals tenim el deure de qüestionar-nos el sentit d’aquest no equipament. Més enllà de valorar-ho com un deute històric.

A la tertúlia volem oferir un marc de reflexió compatit, obert, contrastat, sincer, imaginatiu, per posar damunt la taula com pensem que hauria de ser aquest equipament per donar un servei actual i de futur als ciutadans actuals i del futur, en quin temps prudent s’hauria de fer realitat o, senzillament, si seria més apropiat als temps reorientar-lo.

De tot això, i molt més, a la propera tertúlia amb l’Eduard Miralles.

Per participar-hi cal inscriure’s, les places són limitades i s’assignaran per ordre d’inscripció al següent formulari:

Sol·licitar la inscripció

Si esteu a twitter, facebook, etc., podeu emprar el hashtag #bibglopBCBCN

Nitidus

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s