Tertúlies

L’associacionisme professional, avui: defensa gremial o garantia de qualitat?, amb Neus Bonet (27/01/2015)

El lliure exercici responsable i obert de les activitats professionals s’ha articulat tradicionalment a l’entorn de col·legis i associacions que han modulat la relació entre les administracions i la societat.

La tradició en l’àmbit professional de la Informació i la Documentació a Catalunya parteix de les primeres iniciatives a la dècada del 1930, truncades per la dictadura. L’associacionisme es recupera a finals dels seixanta i a mitjan dels setanta s’institucionalitzen les organitzacions que esdevindran l’actual Col·legi de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya i l’Associació d’Arxivers-Gestors de documents de Catalunya.

En la propera tertúlia volem tractar sobre el paper que han de tenir avui dia les organitzacions professionals, la seva necessitat i raó de ser -avui que la nova legislació les torna a posar contra les cordes (llei Òmnibus, l’avantprojecte sobre col·legis i serveis professionals)-, i ho farem de la mà de la Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Parlarem sobre el caràcter de la deontologia i les bones pràctiques professionals, sobre les funcions públiques dels col·legis professionals i, pròpiament, sobre l’exercici professional obert i responsable en un règim de lliure competència. Debatrem sobre la necessitat de mantenir o no aquestes organitzacions, com també de l’equilibri entre la defensa dels drets i deures dels professionals, i la garantia de rigor i qualitat professional.

Tractarem també sobre el paper de les universitats en l’accés a les professions, la versatilitat professional, l’accés a l’exercici professional a partir de titulacions diferents, i sobre les relacions entre les administracions sectorials, les professions i les funcions,

Almenys aquesta és la intenció de la que serà la vuitena edició de la tertúlia “El primer glop de cervesa”, que tindrà lloc el proper dimarts 27 de gener. T’hi esperem!

L’espai disponible i el format de la tertúlia fan que les places siguin limitades i per això cal sol·licitar la inscripció en el formulari que s’enllaça:

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

Si esteu a twitter, facebook, etc., podeu emprar el hashtag #bibglopColProfessionals

co-operation

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s